Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ захлинеться у смітті завдяки Черновецькому?

Середа, 17 січня 2007, 17:21

9 компаній-перевізників твердих побутових відходів у Києві мають намір припинити роботу з 22 січня у випадку непідвищення Київською міськдержадміністрацією тарифів на вивіз сміття або невиплати компенсації різниці між собівартістю послуг і чинними з 1998 року тарифами.

Про це повідомило керівництво компаній.

Зокрема, це компанії "Дніпроенерготранс", "Альтфатер-Киев" (дочірнє підприємство холдингу "ЗУЛО Україна"), "Спецкомунтехніка", "Володар-Роз", "Селтік", "Грінко-Авто" (реформована "Грінко-Центр"), "Крамар-Вторресурси", "Екосервіс груп" і "Металіст".

"Якщо буде підписано меморандум між компаніями-перевізниками і КМДА, що гарантує нам до підвищення тарифів виплату такої компенсації, тоді ми будемо продовжувати працювати, якщо таке рішення не народиться, то ми змушені будемо зупинитися", - сказав директор "Екосервіс груп" Ян Ройтер.

Генеральний директор "ЗУЛО Україна" В'ячеслав Орлов додав, що перевізники неодноразово надавали головним управлінням цінової політики і житлового господарства КМДА обґрунтування собівартості тарифів на вивіз сміття, працюючи за рахунок економії власних внутрішніх ресурсів.

"Усі наші резерви з'їдені, із грудня обласні полігони підняли ціни (на заховання відходів) до 21 гривні (за 1 куб. м), паливо росте, заробітна плата росте, черпати свої внутрішні резерви вже немає можливості", - сказав Орлов.

Він відзначив, що у підвищеному тарифі на квартирну плату вартість вивозу сміття залишається 0,09 гривні за 1 кв. м. житлоплощі.

На думку перевізників, тариф на вивіз сміття повинен складати 18-20 гривень за 1 куб. м. плюс 21 гривня за 1 куб. м. на його поховання на полігоні, замість чинних 15,6 гривні (3 гривні вивіз і 12,6 гривні поховання).

За твердженням перевізників, даний тариф дозволить їм вчасно обновляти технічний парк і матеріально-технічну базу.

Таким чином, у квартплаті тариф на вивіз сміття повинен складати близько 0,23 гривні.

"Порахували, що ми найслабкіші і що від нас найменше користі місту, і на нас найпростіше заощадити", - вважає голова правління "Крамар-Вторресурси" Олег Костюшко.

Він відзначив, що в ситуації, яка склалася, перевізники не можуть діяти за прикладом "Київгазу", який знижує тиск газу, "Київенерго" - відключає світло або опалення, "Київводоканал" - знижує напір води.

За оцінками КМДА, у Києві виникає 1,2 млн тонн твердих побутових відходів на рік.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування