Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крім "Інтера", Хорошковський обзаведеться каналами Фірташа

Четвер, 18 січня 2007, 09:44

Заступник секретаря РНБО Валерій Хорошковський одержав в управління канали К1, К2 і "Мегаспорт", які належать співвласнику RosUkrEnergo Дмитру Фірташу.

Як пише "Комерсант-Україна", мова йде не лише про управління каналами, але й про їхнє можливе входження до складу групи "Інтер".

"Днями Фірташ повинен підписати документи, у яких будуть обговорені умови управління каналами менеджерами "Інтера", – повідомила прес-секретар телеканалів К1 і К2 Оксана Гроздова.

За її словами, обговорюється також можливість продажу каналів групі "Інтер" західному інвестору, "переговори з яким ведуться з кінця минулого року".

Раніше Хорошковський не виключав можливості придбання саме К1 і К2. За словами Гроздової, найближчим часом на каналі не виключені кадрові перестановки і створення спільних з "Інтером" підрозділів.

Як відомо, в середу заступник голови Нацради з питань телерадіомовлення Юрій Сторожук заявив, що телеканал "Інтер" подав заявку до Національної ради з телерадіомовлення України з метою зміни ліцензії у зв'язку зі зміною власників.

Основним новим власником телеканалу "Інтер" стане компанія "Укрмедіапроект" (засновник – Хорошковський), яка володіє 61% акцій телекомпанії.

Крім того, серед власників телеканалу залишаться відкрите акціонерне товариство "Громадське російське телебачення" (ГРТ, Москва) - 29% акцій і товариство з обмеженою відповідальністю "Пегас телебачення" - 10%.

Раніше "Інтер" належав трьом компаніям - "Діловий світ", ГРТ і "Пегас".

Хорошковський отримав контроль над "Діловим світом" у першій половині 2005 року.

Компанія "Пегас" була заснована покійним членом СДПУ(о) Ігорем Плужніковим, ТОВ "Берстед Україна" і компанією "Кононов і Сазановський".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування