Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк думає, що Мороз не відкрутиться від Януковича

Четвер, 18 січня 2007, 10:25

Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк прогнозує, що закон про Кабінет міністрів буде підписаний спікером Олександром Морозом і після цього набуде чинності.

Про це він заявив під час "круглого столу" з представниками місцевих органів влади у середу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Мартинюк також спрогнозував, що в продовження конституційної реформи парламент на третій сесії "попередньо схвалить" законопроект про внесення змін до Конституції у частині місцевого самоврядування.

"Поза всяким сумнівом у вересні цей закон може бути прийнятий", - сказав він.

Водночас Мартинюк не виключив, що цей законопроект може бути проголосований і на позачерговій сесії за умови "нагальної потреби".

Водночас віце-спікер пояснив, що законопроект передбачає піврічний термін перехідного періоду на реорганізацію та перерозподіл владних повноважень на місцях.

"Ми, нібито, все зробили, щоб наблизитись до європейської моделі, …діємо відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування, …але місцевого самоврядування фактично не існує, оскільки немає найголовнішого – матеріальної підтримки та владних повноважень у місцевих органів влади", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування