Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Роль Кушнарьова ділитимуть Герман і Чорновіл?

Четвер, 18 січня 2007, 11:58

Політологи визнають смерть Євгена Кушнарьова серйозною втратою для Партії регіонів, однак розходяться у прогнозах щодо того, як це позначиться на майбутньому цієї політичної сили.

"Я вважаю, що це дуже велика втрата для Партії регіонів. Він практично незамінний в цій партії, оскільки якусь конкретну ідеологію міг захищати тільки він", - сказав політолог Володимир Малінкович "Центру досліджень політичних цінностей".

"Усі решта пов'язані або з економікою, або з бізнесом, і сильних ідеологів у Партії регіонів немає", - пояснив він.

На думку Малінковича, "на ту роль, що грав Кушнарьов, зараз будуть претендувати Герман або Чорновіл, а вони, звичайно, ні в яке порівняння не йдуть".

"Це дуже серйозно вплине на політику партії, тому що Кушнарьов готував цілу низку серйозних проектів в гуманітарній сфері, і без нього ці проекти реалізовувати буде нікому", - переконаний експерт.

У свою чергу, інший політолог Кость Бондаренко особливих змін у Партії регіонів не передбачає: "Кушнарьов хоч і був впливовою особою - одним із лідерів партії, але в той же час, скажімо так, не він задавав тон в Партії регіонів".

"Дуже часто він не знаходив спільної мови чи розуміння з боку багатьох осіб, які дійсно впливають на ситуацію в партії", - пояснив він.

Водночас Бондаренко припускає, що "в середині партії можуть відбутися серйозні зміни, але вони будуть викликані не стільки загибеллю Кушнарьова, скільки внутрішньою кризою".

"Ця криза на сьогоднішній день все більше і більше стає помітною через те, що у партії зараз немає чітко вираженої стратегії дій після приходу до влади – програма мінімум виконана, програми максимум немає. Це може загрожувати непередбаченими наслідками", - зазначив експерт.

Зі свого боку політолог Юрій Якименко також визнає, що Кушнарьов був дуже помітною фігурою в Партії регіонів, "який брав на себе місію оголошувати і позицію партії, в деяких питаннях впливати на формування її ідеології".

"Його втрата для Партії регіонів є дуже серйозною. Однак пов'язувати з цим якісь зміни я б не став, оскільки, по-перше, в партії залишається багато людей, які є його однодумцями і обстоюють його ті ж самі позиції і політичні принципи", - зазначив він.

"По-друге, в партії достатньо депутатів, які вже мають достатній досвід публічної діяльності, і які могли б зараз взяти на себе ті функції, які виконував Євген Кушнарьов. На якісь серйозні зміни в партії у зв'язку з цією трагічною подією я не очікую", - додав експерт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...