У Ющенка придумали, як можна заветувати Януковича

Четвер, 18 січня 2007, 12:53

Президент Віктор Ющенко стверджує, що має право накласти вето на закон про Кабінет міністрів.

Відповідний лист Ющенко надіслав голові Верховної Ради Олександру Морозу, в якому зазначено, що текст закону про Кабмін, який надійшов на підпис президента, відрізняється від тексту закону, прийнятого парламентом 21 грудня 2006 року.

Як йдеться в листі, з частини 7 статті 23 виключено пункт 4.

Як повідомляє прес-служба президента, цю невідповідність підтвердив і сам секретаріат Верховної Ради від 29 грудня 2006 року.

Секретаріат ВР надіслав листа, в якому просив замінити одну сторінку у відповідному законі, а також надіслав стенограму засідання парламенту та порівняльну таблицю.

Водночас в секретаріаті президента відмовився задовольнити клопотання, "оскільки це є прямим порушенням Конституції, адже закони, прийняті Верховною Радою, обов’язково мають бути підписані головою Верховної Ради".

"Таким чином, глава держави, відповідно до рішення Конституційного Суду № 11-рп від 7 липня 1998 року, може застосувати право вето щодо закону про Кабмін", - сказано в повідомленні.

Водночас спікер Олександр Мороз під час засідання Всеукраїнського прес-клубу повідомив, що не хоче запроваджувати традицію підписання законів головою Верховної Ради, але виконає зобов’язання, передбачені Конституцією, і підпише закон про Кабінет міністрів, у разі не підписання його президентом.

Він зазначив, що постарається переконати президента підписати закон про Кабмін. За його словами, даний закон можна підписати з одночасним поданням його до Конституційного суду України.

Мороз не виключає, що в разі, коли закон про Кабінет міністрів буде розглядатися в Конституційному суді, то 3-5 норм його можуть бути вилучені з тексту як такі, що є неконституційними.

Українська правда, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування