Ключковський переконаний, що Морозу доведеться взяти "сором" на себе

Четвер, 18 січня 2007, 13:03

Член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський переконаний, що у голови Верховної Ради Олександра Мороза немає шансів переконати президента Віктора Ющенка підписати закон про Кабінет міністрів.

"Я щиро вірю, що жодного такого шансу (переконати президента підписати закон про Кабмін у Мороза) немає!", - цитує слова депутата прес-служба "Нашої України".

"Мороз розуміє, що пов'язати своє ім'я з таким законом про Кабмін - це соромно", - зазначив Ключковський.

На питання, чи можливо таке, що Мороз відмовиться підписувати цей закон, депутат зазначив, що "у президента є обмежений Конституцією строк підписання".

"Якщо він за цей строк не підпише, то більше вже підписати цей закон не має права. І тоді спікер зобов'язаний підписати його і оприлюднити", - заявив Ключковський.

Як відомо, під час своєї прес-конференції Олександр Мороз заявив про те, що деякі положення закону про Кабмін варто все ж направити до Конституційного Суду.

"Якщо голова парламенту розуміє, що деякі положення закону сумнівні з точки зору Конституції, то це опрацьовується ще на стадії прийняття закону. Такі положення обговорюються, розглядаються різні пропозиції...", - зазначив Ключковський.

"Там було порядку 60 пропозицій президента, і вони були просто з порога відкинуті. Ніхто їх навіть не розглядав. Це відповідальність для політика такого масштабу і для законодавчого органу", - додав він.

Як відомо, раніше Ключковський запропонував Морозу самому підписати цей закон. У свою чергу президент заявив, що не буде підписувати ухвалений Верховною Радою закон про Кабінет міністрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування