Соратник Тимошенко прилаштовує "Нашу Україну" у нову більшість

Четвер, 18 січня 2007, 13:20

Заступник голови партії "Батьківщина" Йосип Вінський не виключає можливості створення нової більшості у Верховній Раді.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на газету "День" у четвер.

Вінський сказав, що він не здивується, якщо "Наша Україна" повернеться до "позиції, яку вона витримувала півроку тому".

"Якщо вони зуміють домовитись із "регіоналами", то, швидше за все, існуюча коаліція розпадеться, і буде створено нову більшість. І я, до речі, на сьогоднішній момент, такий сценарій, не відкидаю", - додав він.

Депутат відзначив, що бачить, як значна частина "Нашої України" тяжіє  перебуваючи в опозиції.

"Я бачу, як Віктор Андрійович веде себе неадекватно в цій ситуації", - сказав він.

Вінський вважає, що неадекватні дії президента виражаються в тому, що він "не хотів би здати свої повноваження і не хотів би бути у стадії перманентної війни".

На його думку, широка коаліція за участю "Нашої України" повністю знімає цю проблему.

"Вона робить його президентом і ставить в комфортні умови", - сказав Вінський.

При цьому депутат зазначає, що президент має розуміти, що в новій коаліції фракція Партії регіонів буде абсолютно чітко вести свою позицію, а "Наша Україна" буде в "форматі присяжних".

Вінський також вважає, що в ситуації з подоланням вето на закон про Кабмін єдиний вихід для президента – це не союз із Партією регіонів, а розпуск парламенту або відміна політреформи.

Говорячи про готовність БЮТ іти спільним блоком із "Нашою Україною" в разі проведення позачергових парламентських виборів, Вінський зазначив, що для цього необхідна система політичних домовленостей.

"Відверто кажучи: навіть в сьогоднішніх умовах ми готові обговорювати цю проблему. Це має бути чесна гра, а не так, як було до цього часу, коли БЮТ був заручником ситуації і був тією структурою, яку використовував президент в своїх інтересах", - сказав він.

Водночас, за словами Вінського, не збирається вести переговори про співпрацю із регіоналами, але спільні голосування можуть бути.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News