Соратниця Януковича вирішила взятися за неупередженість ЗМІ

Четвер, 18 січня 2007, 14:07

Депутат Ганна Герман зареєструвала в Верховній Раді проект закону щодо забезпечення неупередженого ставлення засобів масової інформації до свободи політичних дебатів.

Законопроектом передбачається, що ЗМІ всіх форм власності, за винятком тих, засновниками яких є партії, зобов’язані надавати рівні умови у висвітленні діяльності парламентських партій, подавати різні (мінімум – дві) точки зору, висвітлюючи аспекти діяльності влади та опозиції.

Президент, голова Верховної Ради, прем’єр та лідер опозиції мають користуватися правом безоплатного інформування громадськості про свою діяльність, оскільки таке інформування є суспільнонеобхідним, зазначає автор.

Як відзначається в пояснювальній записці, проект "спонукає ЗМІ не однобічно висвітлювати події державного та суспільного життя, спонукає знайомити читачів, слухачів, глядачів з різними підходами до подій, з різними оцінками того, що відбувається в масштабах держави та на місцях".

"Також законопроект надає ширші можливості громадянам в реалізації їхнього конституційного права на інформацію, сприяє підвищенню професійної, моральної відповідальності працівників ЗМІ перед суспільством", - вважає автор.

Як відомо, в останній тиждень роботи Верховної Ради Ганна Герман змінила місце роботи в комітеті з питань свободи слова на комітет з закордонних справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування