Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький не вірить у диво й пропонує Бродському "обрізатися"

Четвер, 18 січня 2007, 15:32

Щоб мер Києва Леонід Черновецький не зміг зупинити проведення референдуму про недовіру йому та міськраді, ініціатори голосування мають намір реєструвати свої ініціативні групи окремо.

Про це в четвер на прес-конференції заявили депутат Київради від партії "Реформи і порядок" Володимир Бондаренко, лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський та лідер партії "Велика Україна" Ігор Гекко.

На їхню думку, завдяки багатоманіттю ініціативних груп, якщо навіть мер забракує одну з них, процес підготовки референдуму не можна буде зупинити.

"Ми будемо йти різними колонами, це технологічно", - сказав Бродський.

Також він пообіцяв, що якщо Черновецький заблокує проведення референдуму, йому влаштують "малий Майдан".

"Ми хочемо забезпечити киянам право на референдумі сказати "так" або "ні" цьому мерові та цій раді..., щоб не дати можливість Черновецькому та його команді забороняти нам вирішувати, бути нам чи не бути космічним кораблем", - сказав Бродський.

На референдум пропонується винести наступні питання: "Чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень Київського міського голови Леоніда Черновецького?" і "Чи підтримуєте ви дострокове припинення повноважень Київської міської ради?"

Новим мером столиці, за баченням Бродського, повинен стати Віталій Кличко, а Юлії Тимошенко, на його думку, потрібно готуватися до роботи прем'єр-міністра.

Водночас Черновецький заявляє, що референдум про висловлення недовіри нинішній владі в Києві нереальний.

"Референдум сьогодні провести нереально. Його можна проводити тільки з метою самопіару", - сказав він на прес-конференції в четвер.

На думку Черновецького, якби референдум відбувся, то це "було б чудом".

Разом з тим, столичний мер вважає, що Тимошенко і Бродський для реалізації референдуму "поїхали зараз по святих місцях".

"Правда, я не знаю, у яку церкву вони разом пішли, тому що Бродський не дуже великий шанувальник церков. Але так, для жарту скажу, що йому тільки треба обрізатися й у цьому випадку може референдум пройти. Але я не знаю, яку допомогу йому в цьому надає Юлія Володимирівна", - заявив Черновецкий.

БЮТ неодноразово заявляв, що має намір найближчим часом створити ініціативні групи з підготовки референдуму про недовіру Черновецькому й проведенню повторних виборів у Київраду.

У свою чергу, міністр юстиції Олександр Лавринович стверджував, що референдум про недовіру мерові столиці є підставою для відсторонення його від посади.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування