Конфлікт Ющенка і Януковича уже хвилює банкірів

Четвер, 18 січня 2007, 18:39

Продовження конфронтації між президентом Віктором Ющенком й урядовою коаліцією підвищує політичні ризики в короткостроковій перспективі, вважають аналітики Укрсіббанку.

"За нашими оцінками, підтримуючи наступ уряду на повноваження Ющенка, Тимошенко (лідер БЮТ) намагається підштовхнути президента до розпуску парламенту", - вважають аналітики.

"У таких умовах продовження конфронтації між президентом і урядовою коаліцією підвищує політичні ризики в короткостроковій перспективі", - повідомляється в аналітичному огляді банку.

В огляді підкреслюється, що подолання парламентом ряду президентських вето не завершило процес наступу коаліції на повноваження глави держави.

"Наступним кроком коаліції може стати ліквідація РНБО або істотне обмеження повноважень цього органу. На сьогодні РНБО є єдиним органом виконавчої влади, цілком підконтрольним президенту", - відзначається в документі.

За оцінкою аналітиків банку, у президента практично не залишиться важелів протидії коаліції в тому випадку, якщо Партія регіонів і БЮТ знову знайдуть точки перетину і будуть солідарно голосувати ключові для глави держави питання.

"У той же час ми думаємо, що президент не готовий до радикальних дій у зв'язку з відсутністю легітимних підстав (необхідне рішення Конституційного суду)", - відзначається в огляді.

Щодо економічних перспектив України в огляді відзначається, що на цінову динаміку в 2007 році може вплинути держконтроль над цінами.

"У зв'язку зі здійсненням контролю над цінами Україна вступила в новий рік з потенціалом подорожчання товарів, що мають високу питому вагу в споживчому кошику", - відзначається в огляді.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News