Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко віддячив Безсмертному "за заслуги", а Кінаха зробив "мудрим"

П'ятниця, 19 січня 2007, 12:05

Президент Віктор Ющенко нагородив орденами Романа Безсмертного, Анатолія Кінаха, Миколу Катеринчука та низку інших громадських діячів.

Нагородження депутатів приурочено до Дня соборності України, повідомляє прес-служба партії "Наша Україна".

"Тема злуки завжди домінувала в українській історії... 88 років тому представники ЗУНР і УНР подали один одному руки. Ця тема актуальна і сьогодні", - сказав під час церемонії Ющенко.

Зокрема, Безсмертного нагороджено орденом "За заслуги" II ступеня, Кінаха – орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня, Катеринчука – орденом "За заслуги" III ступеня.

Також орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня відзначена депутат Лілія Григорович та гендиректор АТ "Укрпромінвест" Олексій Порошенко.

Крім того, як сказано в указах, розміщених на сайті президента, Ющенко посмертно нагородив званням Героя України та Орденом Держави Юрія Оробця "за самовіддане служіння Україні, визначний особистий внесок у демократизацію українського суспільства, плідну законотворчу та громадсько-політичну діяльність".

Також посмертно звання Героя за "громадянську мужність і самопожертву в ім'я незалежної України" президент присвоїв Олексі Гірнику, який 21 січня 1978 року на Тарасовій горі у Каневі вчинив акт самоспалення на знак протесту проти тоталітарного режиму.

Нагороду отримав син загиблого, депутат від "Нашої України" Євген Гірник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування