Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція наїхала на Червоненка за те, що він зняв у неї за 17 гривень садибу

П'ятниця, 19 січня 2007, 12:30

Департамент зв’язків з громадськістю запорізької області звинувачує голову Запорізької обладміністрації Євгена Червоненка в тому, що він, користуючись своїм службовим становищем, підриває довіру мешканців області до правоохоронних органів.

Про це йдеться в заяві департаменту.

Серед іншого в заяві роз’яснюється ситуація з виселенням Червоненка з садиби на території бази обласного управління міліції.

"Наприклад те, що у грудні 2005 року, вселяючись до реабілітаційного центру УМВС, Ви, пане губернаторе, обіцяли через 2-3 місяці переїхати на власний дебаркадер. І хоча той давно зручно пришвартувався у нашому місті, а строк оренди закінчився ще у листопаді минулого року, Ви й нині займаєте це приміщення", - йдеться в заяві.

"Звичайно, платити 17грн на добу за три кімнати, сауну, тренажерний зал, басейн значно вигідніше, ніж понад 900грн. за двокімнатний номер у готелі. То де ж Вами широко розрекламована Ваша принциповість?", - наголошує департамент.

Він вважає неправдивими заяви губернатора про корупцію в МВС та підвищення криміногенної ситуації в області.

"Звідкіля Ви, пане Червоненко, взяли "зріст числа тяжких злочинів" достоту невідомо: у порівнянні з позаминулим роком у 2006-му скоєно на 15% менше тяжких і особливо тяжких злочинів. Не зрозуміло і про безкарність: протягом минулого року запорізькі міліціонери розкрили 15850 злочинів. Серед них і кілька замовних вбивств, про які постійно згадує губернатор, мабуть, досі вважаючи їх не розкритими", - зазначається в заяві.

"У свою чергу, хочеться запитати: яку допомогу міліції надав вельмишановний губернатор? Відповідь на поверхні – за час свого "мудрого керування" пан Червоненко щедро роздавав лише обіцянки, тоді як за весь 2006 рік ні єдиної гривні на жодну з утверджених програм органи внутрішніх справ області від Вас не отримали", - наголошує департамент.

Департамент МВС радить Червоненку поцікавитись у простих міліціонерів, як їм працюється з нинішнім керівником УМВС.

"Може, тоді б навіть вашого лицемірства не вистачило для подібних звернень. Бо Ви б почули, що вперше за останні роки вони працюють спокійно, не отримуючи протиправних розпоряджень на кшталт "припинити чи порушити кримінальну справу", "підтримати ту чи іншу партію", тощо", - йдеться в заяві.

"Втім, розуміючи, що рухає Вами, пане губернаторе, ми усвідомлюємо, що подібні "опуси" будуть з’являтися і надалі. От тільки чи варто заради бажання мати слухняного начальника УМВС знецінювати результати праці семитисячного гарнізону запорізької міліції та, користуючись своїм службовим становищем, підривати довіру мешканців області до правоохоронних органів?", - зазначає ЦГЗ МВС в Запорізькій області.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування