Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нареченим дозволяють одружуватися без довідки

П'ятниця, 19 січня 2007, 12:47

Відмова наречених проходити добровільне медичне обстеження перед вступом у шлюб не буде перешкодою для реєстрації шлюбу.

Про це йдеться у роз‘ясненні Мін’юсту щодо змін до сімейного та цивільного кодексів, переданому прес-службою міністерства, повідомляє УНІАН.

Зокрема, як нагадують у Мін’юсті, законом внесені зміни до сімейного кодексу, згідно з якими на наречених покладається зобов`язання повідомити один одного про стан свого здоров`я. У свою чергу держава забезпечує створення умов для медичного обстеження наречених.

При цьому у Мін’юсті звертають увагу, що порядок здійснення такого обстеження затверджений постановою Кабміну та передбачає виключно на добровільних засадах проведення такого обстеження.

Між тим державний орган реєстрації актів цивільного стану під час прийому заяви про реєстрацію шлюбу інформує осіб, які подають таку заяву, про можливість здійснення медичного обстеження та, за їх бажанням, видає направлення за зразком, затвердженим МОЗ.

Однак наречені можуть повідомити один одного про стан свого здоров`я і без проходження такого обстеження, підкреслюється у роз’ясненні.

Також змінено порядок розірвання шлюбу органом реєстрації актів цивільного стану.

Відтепер шлюб вважається розірваним з дня реєстрації його розірвання в органах РАЦС, а не з дня винесення органом реєстрації постанови про розірвання шлюбу, як це було раніше.

Закон доповнено положенням, яке закріплює обов’язковість внесення інформації про народження особи, її походження, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть до Державного реєстру актів цивільного стану громадян в органах юстиції.

Зазначене дозволить створити єдину централізовано електронну базу, якої не існує на даний час в Україні, йдеться у роз’ясненні.

Міністерство юстиції також звертає увагу, що на сьогодні вказаний закон не набрав чинності. Згідно з Конституцією, закон набирає чинності через 10 днів з дня його офіційного оприлюднення (якщо інше не передбачено самим законом), але не раніше дня його опублікування.

Відповідний закон був ухвалений Верховною Радою 22 грудня 2006 року та підписаний президентом 10 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:31
Лише 26% заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію – Мінвідновлення
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
оновленоРосіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
Усі новини...