Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попрощатись з Кушнарьовим приїхала персона нон-грата

П'ятниця, 19 січня 2007, 13:45

Прем'єр Віктор Янукович назвав смерть депутата Євгена Кушнарьова "непоправною втратою" для всієї держави.

Під час жалобного мітингу на другому міському цвинтарі, де похований Кушнарьов, Янукович заявив, що смерть Кушнарьова є "непоправною втратою в нашій країні".

"Сьогодні не тільки Харківщина, але і вся Україна прощається з видатним державним політичним діячем", - сказав Янукович і додав, що така людина "не може бути замінима".

Янукович зазначив, що працюючи з Кушнарьовим вони стали друзями. "Ми його дуже любили", - додав він.

За його словами, Кушнарьов "пішов через безглузду випадковість". Він висловив співчуття рідним і близьким Кушнарьова. "Він буде з нами завжди, ми будемо пам'ятати про нього", - сказав Янукович.

Мер Харкова Михайло Добкін, виступаючи на мітингу, висловив упевненість, що пам'ять про Кушнарьова буде увічнена в Харкові.

Прощання з Кушнарьовим закінчилося в Харкові о 12 годині.

У хол Харківського академічного театру опери й балету, де була встановлена труна з тілом Кушнарьова, за три години прощання змогли потрапити далеко не всі бажаючі.

Міліція не дає офіційних оцінок кількості людей, які взяли участь у церемонії, однак, за різним даними, їх близько 30 тис. чоловік.

Черга людей, які прийшли для прощання, розтяглася до кілометра по алеях саду ім. Шевченка й вул. Сумській, доходячи до площі Свободи.

Люди, які встигли підійти до будинку театру перед кінцем церемонії, передавали квіти міліціонерам, які стояли в оточенні, просячи передати їх у зал.

У церемонії прощання крім Януковича і Добкіна взяли участь міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр транспорту й зв'язку Микола Рудьковський, міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

Також були присутні перший віце-прем'єр Микола Азаров, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, колишній президент Леонід Кучма, голова Верховної Ради Олександр Мороз, мер Києва Леонід Черновецький, бютівці Олександр Фельдман і Андрій Шевченко.

Від Партії регіонів були присутні Ринат Ахметов, Тарас Чорновіл, Ганна Герман, Володимир Сівкович, Сергій Ківалов, від "Нашої України" Петро Порошенко.

Також провести в останню путь Кушнарьова прибули посол Росії в Україні Віктор Черномирдін і депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін, оголошений в Україні персоною нон-грата, повідомляє 5 канал.

Українські новини, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...