Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відомство Тарасюка не може зрозуміти, що буде з українцями в Росії

П'ятниця, 19 січня 2007, 16:05

Міністерство закордонних справ направило ноту в МЗС Росії з проханням підтвердити інформацію щодо нових міграційних правил для громадян України.

Про це в п'ятницю в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив голова прес-служби МЗС Андрій Дещиця.

"Що стосується коментаря прес-секретаря Федеральної міграційної служби Росії, наші посольства в Москві перевіряють цю інформацію, тому що в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації нам дали відповідь, що ці нові міграційні правила не стосуються українців", - сказав Дещиця.

Він нагадав, що у вівторок, 16 січня, українське зовнішньополітичне відомство одержало роз'яснення від МЗС Росії, згідно з якими реєструватися в Росії зобов'язані були лише українці, які прибувають туди для роботи.

"Щоб переконатися, що це справді так, ми підготували ноту, і сьогодні ця нота була спрямована в МЗС Російської Федерації з проханням підтвердити інформацію в письмовому вигляді про те, що ці нові міграційні правила не стосуються українців", - підкреслив голова прес-служби МЗС.

Раніше прес-секретар Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Полторанін заявив, що всі громадяни України, які приїжджають до Росії, повинні будуть стати на міграційний облік відповідно до вимог нового міграційного законодавства.

Раніше українське МЗС у своєму коментарі повідомляло про те, що на такий облік повинні ставати лише українці, які приїжджають до Росії з метою роботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування