Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ, СБУ та інших запідозрили у виконанні політичного замовлення

П'ятниця, 19 січня 2007, 16:05

Генеральна прокуратура, Служба безпеки України і правоохоронні органи починають діяти на умовах політичного замовлення.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Анатолій Кінах.

При цьому Кінах заявив, що комітет ВР із питань національної безпеки й оборони постійно працює над тим, щоб не допустити виникнення ситуації, коли такі служби, як СБУ, МВС, служба зовнішньої розвідки, Держкомітет зв'язку стають політизованими і починають працювати на замовлення тих або інших політичних сил.

Крім того, у ході прес-конференції Кінах не підтвердив інформацію про те, що парламент на початку III сесії розгляне питання про відставку генпрокурора.

За словами Кінаха, станом на сьогоднішній день у парламент не надходило подання на звільнення генпрокурора Олександра Медведька.

У той же час Кінах висловився за якнайшвидше призначення глави СБУ, відзначивши, що тривала відсутність глави СБУ може призвести до зниження ефективності діяльності цього органу.

При цьому він вважає неприпустимим допустити політизацію СБУ. За його словами, коли мова йде про кадрові рішення, то, у першу чергу, повинні оцінюватися професійні і моральні якості кандидатів, а не їх приналежність до тієї чи іншої політичної сили.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування