Через закон про себе Тимошенко може напоротись на "шантаж"

П'ятниця, 19 січня 2007, 17:11

Політолог Віктор Небоженко вважає, що Верховній Раді буде легше ухвалити закон про опозицію, ніж закон про Кабінет міністрів після його дворазового ветування президентом.

Про це у п’ятницю повідомляє УНІАН.

"Закон про Кабінет міністрів більш неконституційний, ніж закон про опозицію", - заявив Небоженко.

"Навіть якщо парламентська більшість зможе імплементувати закон про уряд, то при першій же зміні правлячої еліти він буде змінений – зараз, через рік або через три роки. Тоді як закон про опозицію покликаний регулювати взаємовідносини всередині Верховної Ради", - відзначив політолог.

Разом з тим, політолог вважає, що подальша доля закону про опозицію залежить не стільки від БЮТ, скільки від Партії регіонів.

"Чи зможе Партія регіонів примусити БЮТ голосувати по інших принципових для регіоналів законах, скажімо, щодо приватизації або інших політичних законів? Якщо зможе, то закон про опозицію буде прийнятий у другому читанні, так само – і в цілому", - пояснив політолог.

Небоженко також не виключає, що Партія регіонів може піти шляхом "коригування законопроекту про опозицію, прийнятого в першому читанні".

"БЮТ доведеться ще битися за цей законопроект, тому що Партія регіонів із ухваленням закону про Кабмін одержала все, а БЮТ – тільки ухвалення законопроекту в першому читанні й закон про імперативний мандат", - припустив він.

Як відомо, 12 січня Верховна Рада подолала вето президента на закон про Кабмін, не врахувавши жодної з 42-х пропозицій Ющенка.

Крім того, парламент ухвалив закон про імперативний мандат для депутатів місцевого самоврядування та прийняв у першому читанні закон про опозицію, на розгляді яких наполягала фракція БЮТ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування