Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка намір Мороза назвали неконституційним і незаконним

Субота, 20 січня 2007, 13:37

Голова Верховної Ради не має права підписувати закони, повернуті президентом для повторного розгляду парламентом.

Про це йдеться в коментарі прес-служби президента у відповідь на заяву голови Верховної Ради Олександра Мороза, що він сам підпише закон про Кабмін, якщо цього не зробить президент Віктор Ющенко.

У коментарі сказано, що президент відповідно до статті 94 Конституції та рішення Конституційного суду від 7 липня 1998 року мав повне конституційне право повернути до Верховної Ради закон "Про Кабінет міністрів України".

Прес-служба президента ще раз наголошує, що так звана "технічна помилка", як це було заявлено Секретаріатом Верховної Ради, насправді є самовільною заміною редакції статті 24 Закону України "Про Кабінет міністрів України", яка не голосувалася депутатами Верховної Ради.

"Дане підтверджено як листом Секретаріату ВРУ, так і стенограмою засідання ВРУ, і порівняльною таблицею до закону. Таким чином, спекуляції з цього приводу є надуманими", - відзначає прес-служба.

"Голова Верховної Ради України не наділений Конституцією України правом підпису законів, які повернуті Президентом України для повторного розгляду Верховною Радою. Такі дії є неконституційними і незаконними", - підкреслюється в коментарі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування