Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський подає в суд на "Дзеркало тижня"

Субота, 20 січня 2007, 20:09

Міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський подає судовий позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти видання "Дзеркало тижня".

Як повідомляє прес-служба міністерства, приводом для цього стала публікація в номері від 20 січня, де повідомлялося, що прем'єр Віктор Янукович підписав розпорядження про проведення щодо Рудьковського службового розслідування через створення загрози національній безпеці.

"Міністерство транспорту та зв’язку офіційно повідомляє, що всі звинувачення автора публікації на адресу Рудьковського є безпідставними", - йдеться в заяві.

Як ідеться в заяві, автор статті при підготовці матеріалу фактично не доклав жодних зусиль для отримання думки самого міністра. "Для отримання коментаря журналіст вирішив зателефонувати міністру особисто, проігнорувавши факти його зайнятості. У прес-службу міністерства журналіст не звертався ні письмово, ні усно", - підкреслює міністерство.

Водночас із судовим позовом про захист честі, гідності та ділової репутації, керівництво міністерства має намір звернутися і в Комісію з журналістської етики з проханням дати оцінку роботі автора, "оскільки міністерство має великі підозри в замовному характері матеріалу, яким і пояснюються непрофесійні дії журналіста".

Міністерство також зазначає, що Оразов і Ханамов не перебували у міжнародному розшуку і жодних підстав відмовити їм у візиті та проведенні прес-конференції в демократичній державі не було.

"Крім того, прохання Рудьковського про надання їм віз мало неофіційний характер. Його телефонний дзвінок, як і дзвінок будь-якого іншого громадянина, не несе жодних розпоряджувальних функцій", - йдеться в заяві.

"Рудьковський не робив і не міг робити жодних заяв про те, "що рішення про в’їзд Оразова, Ханамова та інших прийняте вищим керівництвом України". Це твердження-плод фантазії автора", - підкреслили у міністерстві.

"По-третє, контакти між туркменськими політиками і Рудьковським носили неофіційний характер, були встановлені декілька років тому, і весь цей час жодних претензій до цього спілкування не було", - йдеться в заяві.

Міністерство наголошує, що версії про бізнес інтереси Рудьковського в Туркменістані не мають жодних підстав на існування. Його контакти з опозиційними політиками цілком логічні, оскільки він довгий час був одним з лідерів української опозиційної партії.

"Оразов і Ханамов, проживаючи в Європі, мають найширше коло контактів з європейськими і американським посадовими особами, оскільки це є загальноприйнятою міжнародною практикою. І журналісту було достатньо заглянути в Інтернет, щоб у цьому переконатись", - йдеться в заяві.

Таким чином, ця стаття в газеті "Дзеркало тижня", на думку Мінтрансзв’язку, "може бути визнана еталоном інформаційної провокації і чорного піару, спрямованого проти Миколи Рудьковського особисто".

"Враховуючи все вищезазначене, єдиною метою написання статті було створення скандалу. Усі безпідставні звинувачення будуть спростовані судом у встановленому порядку", - підкреслюють у міністерстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...