"Нафтогаз" наділили силою особисто давити боржників

Понеділок, 22 січня 2007, 11:37

Кабінет міністрів увів низку заходів для посилення контролю з боку НАК "Нафтогаз України" за українським ринком природного газу, чим надав можливість тиску на компанії-боржники.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну про внесення змін до постанови від 27 грудня 2001 року, повідомляє Комерсант-Україна.

У пояснювальній записці до постанови, яку підготував комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, сказано:

"Відповідно до нових правил, споживач купує газ не на кордоні України, як це було раніше, а на власній газовій засувці, що знижує ризики, пов'язані з транспортуванням ресурсу".

Тепер споживачі будуть укладати договори на комплексну послугу з одним суб'єктом – із власником ресурсу "Нафтогазом" або "УкрГаз-Енерго" – і будуть врятовані від необхідності укладати угоди з газорозподільними і газо-транспортними підприємствами.

Таким чином, на думку авторів постанови, посилюється дисципліна розрахунків за газ з боку споживачів і газорозподільних підприємств.

Документ визначає НАК "Нафтогаз України" компанією, що повністю розпоряджається ресурсами українського природного газу, який використовується для потреб населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування