Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка звинувачують у самозахваті

Понеділок, 22 січня 2007, 11:50

Глава комітету Верховної Ради з питань держбудівництва Віктор Тихонов звинувачує президента Віктора Ющенка у перевищенні своїх повноважень при повторному ветуванні закону про Кабінет міністрів.

Про це йдеться в заяві члена фракції Партії регіонів, який очолює комітет з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, повідомляє "Дело" з посиланням на Українські новини.

Особливу стурбованість депутата викликає самовільне трактування президентом норм Конституції.

"На підставі якого закону президент став виконувати ще й функції Конституційного Суду, що відповідно до Конституції "є єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні?", - підкреслює Тихонов.

На думку членів комітету, в діях президента містяться ознаки порушення Конституції, пов'язані з повторним використанням права вето до закону про Кабінет міністрів.

Як відомо, 12 січня Верховна Рада подолала вето президента на закон про Кабмін.

До цього заявлялося, що Ющенко домовився зі спікером Олександром Морозом і прем'єр-міністром Віктором Януковичем про те, що вони разом розроблять новий погоджений проект закону.

19 січня Ющенко повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був прийнятий парламентом шляхом подолання президентського вето.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування