Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросоюз чітко заявив, що нічого Україні не винен

Понеділок, 22 січня 2007, 12:20

Рада міністрів закордонних справ ЄС вирішила, що нова посилена угода з Україною не передбачатиме конкретного майбутнього розвитку двосторонніх відносин.

Водночас у документі зазначається, що ЄС визнав європейські прагнення України ще у 2005 році, повідомляє УНІАН.

Крім того, у висновках записано про те, що ЄС продовжить надавати підтримку політичним та економічним реформам в Україні, спрямованим на посилення демократії, стабільності та прозорості в країні, і хоче посилити свої зобов'язання в цих напрямках у новій угоді.

Згідно з документом, нова угода повинна мати на меті зближення відносин з Україною, економічну інтеграцію та політичну співпрацю.

Коментуючи ухвалу Ради міністрів, представник Єврокомісії Емма Удвін висловила думку, що ухвалене рішення є "кроком вперед у наших відносинах".

Вона уточнила, що згідно з ухваленим мандатом у новій угоді не буде записане положення про можливість членства України в ЄС, але не буде і положення про неможливість такого членства.

Удвін не змогла уточнити можливу дату початку переговорів, зазначивши, що це буде залежати від готовності обох сторін.

Перед засіданням Ради міністрів єврокомісар з питань зовнішніх відносин і політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер зазначила, що нова угода "вийде за рамки" вже існуючих двосторонніх документів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо прокласти шлях, що відкриє можливості для створення зони вільної торгівлі і поглибить наше співробітництво в енергетичній сфері. Для цього нам важливо почати ці переговори", - сказала вона.

"Я думаю, що вони дозволять зміцнити процес реформ в Україні і завершити те, що повинно бути зроблено. Я думаю, що це також буде важливим сигналом для громадян України", - додала єврокомісар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування