Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький організував "полювання" на підлеглого

Понеділок, 22 січня 2007, 12:46

Головне управління культури і мистецтв Київської міськдержадміністрації вирішило перевірити фінансово-господарську діяльність історико-архітектурного пам'ятника-музею "Київська фортеця" з 22 січня до 5 лютого.

Про це йдеться в наказі управління про створення комісії для перевірки, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Згідно з наказом, комісія з 8 осіб повинна перевірити облік і стан основних коштів, товарно-матеріальних цінностей і нематеріальних активів музею.

Кожен член комісії, вивчивши окремі питання діяльності музею, повинен підготувати довідки з пропозиціями.

Голова комісії, головний бухгалтер управління Олена Гамула повідомила, що перевірка є плановою і не пов'язана зі знесенням нежитлових приміщень по вулиці Рибальській, 24/16 у Печерському районі.

"Це просто планова перевірка, наприкінці кожного року проводиться річна інвентаризація", - заявила Гамула. При цьому вона додала, що підсумки перевірки не можуть спричинити звільнення директора музею.

У свою чергу директор музею В'ячеслав Кулінич переконаний, що одна з цілей перевірки - його звільнення.

Кулінич заявив, що почав одержувати на свою адресу погрози, у тому числі від представників Київмісьадміністрації, ще у 2006 році, коли противився виділенню Київською міськрадою земельної ділянки по вулиці Рибальській, 24/16 компанії "ЛВ-холдинг".

"Мені сказали, сиди і мовчи, якщо хочеш працювати", - заявив він.

При цьому Кулінич не назвав прізвища і посади людей, які йому погрожували. "Якщо сказати, то мене відразу потягнуть у суд за наклеп", - пояснив директор.

Водночас директор музею переконаний, що мер Києва Леонід Черновецький не знає про ситуацію, яка склалася.

"Його (мера) блокують ті люди, що мені і погрожують, тому що це ті люди, які знаходяться прямо поруч з ним, які можуть мати владу і блокувати таку інформацію", - вважає Кулінич.

Як відомо, раніше КМДА заявила, що знесені будівлі на Рибальській є складськими і сусідять з пам'ятником архітектури - 5-ю вежею комплексу фортеці, яка розташована по Рибальській, 22, а будинок військового телеграфу (пам'ятку архітектури) було знесено набагато раніше, оскільки остання дата фотофіксації будівлі - 1994 рік.

Однак Кулінич заявив, що будівля телеграфу існувала, і він її бачив на власні очі 28 грудня 2006 року, коли обходив територію музею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування