Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віра Іванівна не зрозуміла, чому Тимошенко віддала владу Морозу

Понеділок, 22 січня 2007, 13:49

Губернатор Київської області Віра Ульянченко вважає, що уряд та Верховна Рада намагаються змінити державний устрій України.

"Нам треба говорити і думати про те, що тихо, під килимом, практично змінюється державний устрій країни", - зазначила Ульянченко, коментуючи ухвалення закону про Кабмін, повідомляє прес-служба "Нашої України" в понеділок.

Вона наголосила, що два роки тому "у людей не запитали, наскільки їм необхідна парламентсько-президентська держава, а перехід до цієї форми правління був здійснений на рівні домовленостей між політичними силами та голосування в парламенті".

"Тепер, фактично, закон про Кабінет міністрів, проголосований у Верховній Раді, переводить державу вже з парламентсько-президентської в чисто парламентську державу, - додала вона.

Відтак, за словами Ульянченко, практично всі повноваження надаються парламенту та Кабміну.

Губернатор Київщини також наголосила, що голосування БЮТ за закон про Кабмін є спробою тиснути на президента Віктора Ющенка і назвала ці дії "нелогічними".

Вона підкреслила, що свого часу БЮТ була єдиною політичною силою, яка взагалі не голосувала за конституційну реформу і завжди виступала за її скасування.

А отже голосування за закон про Кабмін, який по суті продовжує перехід до парламентської республіки, на її погляд, є "абсолютно алогічним".

"Складається враження, що ця позиція фракції – це спекуляції або бажання тиснути та шантажувати президента", - заявила член президії ради "Нашої України".

Ульянченко підкреслила, що не бачить інших аргументів БЮТ голосувати за закон про Кабмін, особливо з огляду на те, "скільки в цьому законі є порушень положень Конституції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування