Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ПОГРОЖУЄ ПРЕЗИДЕНТУ ПЕРЕВІРИТИ ЙОГО НА БРЕХЛИВІСТЬ

Понеділок, 22 січня 2007, 14:53

У Верховній Раді може бути створена спеціальна комісія для оцінки правдивості заяв президента щодо закону про Кабінет міністрів.

Про можливість такої ініціативи йдеться у заяві голови комітету Верховної Ради з питань держбудівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування Віктора Тихонова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У випадку продовження дискредитації парламенту, його посадових осіб, комітет буде змушений ініціювати створення... комісії для оцінки правдивості заяв президента, прес-служби глави держави, його дій і бездіяльності, які містять ознаки порушення ним (президентом) Конституції і законів України", - зазначається у документі.

У заяві наголошується, що при ухваленні закону про Кабінет міністрів і при подоланні вето президента на цей закон Верховна Рада діяла у повній відповідності з конституційною процедурою.

Крім того, підкреслюється в документі, Конституцією визначено, що "після повторного ухвалення закону (подолання вето на закон) Верховною Радою не передбачено жодних правових підстав для повторного застосування президентом права вето".

Члени профільного комітету також вважають, що останні заяви президента і його прес-служби з приводу закону про Кабмін "не тільки не відповідають дійсності, а й спеціально їх спотворюють, чим свідомо дезінформують громадськість про діяльність Верховної Ради і її структурних підрозділів".

"Категорично заявляю, що жодної зміни до закону (про Кабмін) з моменту його прийняття в другому читанні 21 грудня 2006 року Верховною Радою не внесено і комітет готовий, у разі потреби, довести це навіть у судовому порядку", - підкреслив у заяві Тихонов.

На думку членів комітету, президент Віктор Ющенко "не повинен користуватися неперевіреною, а тим більше, неправдивою інформацією".

Комітет готовий надати президенту всю необхідну інформацію, що стосується розгляду закону про Кабмін.

У понеділок голова парламенту Олександр Мороз доручив керівнику профільного комітету Тихонову провести термінове засідання комітету для аналізу правових підстав введення в чинність закону про Кабінет міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...