СУД ЗАБОРОНИВ МОРОЗУ ПІДПИСУВАТИ ЗАКОН ПРО ЯНУКОВИЧА

Понеділок, 22 січня 2007, 16:20

Мукачівський міськрайонний суд заборонив голові Верховної Ради Олександру Морозу підписувати ухвалений 12 січня закон про Кабінет міністрів.

Про це йдеться в рішенні суду, до якого звернувся член фракції "Наша Україна" Ігор Кріль, повідомляє УНІАН.  

Також суд заборонив редакціям газет "Голос України", "Урядовий кур'єр", іншим офіційним виданням, фізичним чи юридичним особам публікувати закон про Кабмін.

Рішення суду підлягає негайному виконанню та може бути оскаржено впродовж 5 днів з дня проголошення цієї ухвали в Апеляційному суді Закарпатської області.

Як відомо, президент Віктор Ющенко 19 січня повторно скористався правом вето до закону про Кабмін, який був ухвалений Верховною Радою 12 січня шляхом подолання президентського вето.

20 січня Мороз заявив, що "вето президента надумане, і ті, хто готував його, перш за все, підставляли і компрометували президента".

За його словами, якщо глава держави не підпише закон у певний термін, то він, як голова ВР, поставить свій підпис під ним.

Згідно із законодавством, після подолання вето президент зобов'язаний протягом десяти днів підписати і оприлюднити закон. Якщо він цього не робить, закон повинен підписати голова Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News