Рудьковський попросив туркменів не лізти в Україну зі своєю Рухнамою

Понеділок, 22 січня 2007, 20:46

Міністр транспорту Микола Рудьковський заперечує, що ініціатором розслідування СБУ щодо інциденту з перебуванням туркменських опозиціонерів в Україні в грудні 2006 року є прем’єр Віктор Янукович.

"Прем’єр-міністр ніякого відношення до ініціативи щодо розслідування не мав. Все це вийшло з інших джерел", - сказав Рудьковський в ефірі 5 каналу у понеділок.

Він також висловив сподівання, що журналісти "проведуть справжнє розслідування і встановлять, кому вигідний подібний скандал".

Рудьковський також заперечив, що інцидент з туркменськими опозиціонерами шкодить національній безпеці України.

"Я нічого не бачив такого, що могло шкодити авторитету української демократії... Це не може шкодити Україні, яка прагне стати членом ЄС. Але ті люди, які ініціюють подібні розслідування, в Європі говорять, що вони стоять на європейських цінностях, але насправді за Туркменбаші", - сказав він.

Рудьковський також виступив проти того, щоб туркменська влада "нам вказувала, кого пускати в Україну, кого не пускати, чи замінити нам Конституцію на Рухнаму".

"Рухнама" — книга, написана колишнім туркменським президентом Сапармуратом Ніязовим, мета якої —- створення позитивного образу туркменського народу, героїчно-поетичне переосмислення його історії, огляд звичаїв туркменів і визначення моральних, сімейних, соціальних і релігійних норм для сучасних туркменів у їхньому повсякденному житті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування