Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий вирішив, що Тимошенко загубилася в часі

Вівторок, 23 січня 2007, 10:14

Секретар Київради Олесь Довгий вважає, що головним інтересом БЮТ у Києві є крісло столичного мера.

"Ситуація з БЮТ у Верховній Раді принципово не змінилася: ця політична сила й надалі залишається поза грою і буде, при нагоді, ситуативно домовлятися з іншими силами, щоб дотримати свої особисті політичні інтереси. На сьогодні таким інтересом БЮТ є крісло мера Києва, в якому дуже зацікавлена Юлія Тимошенко - або для себе, або для свого ставленика", - сказав Довгий в інтерв'ю газеті "Факти".

Саме цим, на його думку, мотивуються дії БЮТ при ухваленні закону про імперативний мандат для депутатів місцевих рад.

Говорячи про імперативний мандат, Довгий відзначив, що "увесь цивілізований світ" від нього "давно відмовився".

"У мене складається враження, що автори прийнятого документа "загубилися" в часі. Імперативним мандат був і в Радянському Союзі. Правда, партія тоді була тільки одна. І система була дуже далекою від демократії. Мало того, наші законодавці перевершили навіть Вануату", - сказав секретар Київради.

"В українській версії імперативного мандата закон має зворотну дію. Тобто лідери партій і блоків одержали ексклюзивне право відібрати депутатські мандати у своїх колишніх соратників, обраних до вступу в дію цього закону. Це цілковитий юридичний нонсенс!", - обурився він.

Довгий також упевнений, що "недемократичний закон про імперативний мандат так само швидко зникне, як швидко і з'явився".

Говорячи про ініціативу БЮТ щодо проведення референдуму про недовіру київській владі, Довгий відзначив, що вона потрібна цій політичній силі "в якості самопіару" і як "постійна можливість в усьому звинувачувати владу".

"При цьому можна постійно закликати до нового "майдану", вносячи в суспільство хаос і сум'яття", - сказав він.

Як відомо, 12 січня цього року Верховна Рада ухвалила закон про імперативний мандат для депутатів місцевих рад, який дозволяє позбавляти мандатів депутатів, які залишили свої фракції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: