Для Балоги погрози Мороза "словесна хвиля"

Вівторок, 23 січня 2007, 10:25

Секретаріат президента наполягає на юридичній бездоганності позиції президента Віктора Ющенка щодо Закону "Про Кабінет Міністрів".

Про це заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, коментуючи останні заяви Голови Верховної Ради Мороза та голови парламентського комітету Віктора Тихонова щодо ситуації навколо закону "Про Кабінет Міністрів".

Балога відзначив, що "слова політиків, навіть такого високого рівня, не можуть замінити Конституцію та закони", повідомляє прес-служба президента.

Балога наголосив, що позиція президента з цього надзвичайно важливого для країни питання ретельно продумана і юридично бездоганна.

"Спроби замінити чітку процедуру схвалення Закону емоційною словесною хвилею переконливо доводять правову вразливість парламенту з цієї проблеми", – підкреслив Балога.

Водночас прес-служба президента у відповідь на заяву голови комітету з питань державного будівництва Віктора Тихонова, в якій є закиди до прес-служби президента у приховуванні інформації, поширила чергове пояснення щодо ветування закону.

"21 грудня 2006 року Верховна Рада прийняла Закон "Про Кабінет Міністрів", який був повернутий із пропозиціями президента для повторного розгляду. Однак 12 січня парламент, долаючи вето, проголосував за закон зі змінами, які глава держави не пропонував", - нагадує прес-служба.

"У частині сьомій статті 23 було виключено пункт 4 про порядок призначення заступників керівників центральних органів виконавчої влади. Це чітко видно із порівняльної таблиці підготовленого до другого читання законопроекту та стенограми пленарного засідання Верховної Ради від 21 грудня 2006 року", - йдеться у поясненні.

Прес-служба президента нагадує, що керівник Апарату Верховної Ради Зайчук своїм листом визнав цей факт, вважаючи його "технічною помилкою", і запропонував усього лише підмінити 21 сторінку закону, поданого на підпис президенту".

Таким чином, надісланий на підпис закон "Про Кабінет Міністрів" Ющенко розцінив як документ у новій редакції і повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду.

"Тепер він має пройти всю процедуру розгляду, передбачену Конституцією України та регламентом Верховної Ради", - йдеться у поясненні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування