Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мороза з'являться проблеми. Тепер через Карпачову

Вівторок, 23 січня 2007, 10:39

Мешканець Сєвєродонецька Олексій Свєтіков вважає, що через неправомірні дії спікера Верховної Ради Олександра Мороза порушено його право на звернення до уповноваженого з прав людини.

19 січня до Печерського райсуду Києва надійшов адміністративний позов від Свєтікова, повідомили в Луганському Комітеті виборців України.

Позивач вважає, що спікер своїми неправомірними діями позбавив його конституційного права звертатися за захистом до уповноваженого з прав людини.

У позові вказується, що відповідно до статті закону про омбудсмена голосування по кандидатурі уповноваженого має проводитися не раніше, ніж за 10 і не пізніше, ніж за 20 днів після закінчення терміну висування кандидатів на цю посаду.

А тому що термін висування кандидатів закінчився 28 грудня (і на посаду було висунуто дві кандидатури), депутати мали обрати українського омбудсмена в період з 8 по 18 січня, вважає позивач.

У повідомленні КВУ відзначається, що Верховна Рада визначила дату голосування щодо кандидатури омбудсмена - 11 січня. Однак 9 січня Мороз голосування скасував.

Заявник вважає, що законодавством посада в.о. омбудсмена не передбачена, а тому, на його думку, його в Україні сьогодні де-юре немає. А виходить, вважає позивач, порушено право на звернення до омбудсмена, передбачене статтею 55 Конституції.

КВУ поки не має інформацію про призначення до розгляду справи в суді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування