Азаров згоден фінансувати всіх, крім Тарасюка

Вівторок, 23 січня 2007, 11:45

Закордонні поїздки Бориса Тарасюка з державного бюджету більше фінансуватися не будуть.

Про це заявив міністр фінансів Микола Азаров на брифінгу у вівторок, повідомляє Ліга.

При цьому Азаров підкреслив, що кошти, необхідні для виплати зарплат українським дипломатам за кордоном і для оренди приміщень, перераховані на рахунок Міністерства закордонних справ.

"Звичайно, керівництво Кабінету міністрів не може залишити без зарплат дипломатичний апарат наших посольств, відомств. Гроші, необхідні для виплати зарплат, для оренди перераховані на рахунок МЗС", - сказав перший віце-прем'єр.

"Ми розуміємо відповідальність, насамперед, за нормальне забезпечення роботи наших дипломатичних представництв за кордоном. От чи розуміє це так званий міністр закордонних справ, як він себе називає, - питання. Дуже велике", - додав він.

На думку Азарова, Тарасюк цієї відповідальності не усвідомлює.

"Однозначно, поїздки так званого міністра закордонних справ куди б не було фінансуватися не будуть, і всі розпорядження, що підписуватися будуть... ну, він не підписує, звичайно, нічого, тут треба честь йому віддати, що він нічого не підписує, але якби він навіть і захотів підписати щось, то ці документи не будуть розглядатися і не будуть виконуватися", - заявив Азаров.

Він пояснив, що підписувати документи або візувати підпис керівника під документами, у тому числі й фінансовими, може тільки легітимно призначений керівник.

"Як відомо, постановою Верховної Ради Тарасюк звільнений з посади міністра закордонних справ і не є міністром закордонних справ", - відзначив Азаров.

У зв'язку з цим, за його словами, виникає проблема: хто може завірити підпис заступника міністра закордонних справ під документами на фінансування.

"Тільки легітимно призначений виконуючий обов'язки міністра закордонних справ. Тільки такі зразки підпису можуть бути прийняті в казначействі для фінансування цього міністерства", - підкреслив він.

Нагадаємо, 18 січня стало відомо про те, що в українського зовнішньополітичного відомства виникли проблеми з фінансуванням.

У понеділок Тарасюк заявив, що прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив Держказначейству розблокувати фінансування МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування