Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров передумав брати податок на нерухомість

Вівторок, 23 січня 2007, 12:30

Кабінет міністрів не планує в найближчі кілька років вводити податок на нерухомість і не є ініціатором розробки відповідного законопроекту.

Про це на брифінгу у вівторок заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров, повідомляє Ліга.

Азаров наполягає на тому, що ні у 2007, ні у 2009 році Кабмін не має наміру вводити жодних податків.

Реклама:

Навпаки, в планах уряду – зниження податкового тиску в рамках податкової реформи.

"Ми готові йти на зниження податків, але у відповідь бізнес повинен дати моральне зобов'язання, що податки ці знижені будуть сплачуватися", - підкреслив він.

За словами Азарова, з підприємцями потрібно знаходити спільну мову, "тому що, якщо бізнес мінімізує до такої міри сплату податків, що сплата податків стає символічною, значить, треба сідати за "круглий стіл" і домовлятися".

ВІДЕО ДНЯ

Він уточнив, що уряд вже ініціює проведення подібних спільних заходів.

Як відомо, раніше Кабмін заявляв, що планує ввести оподатковування на нерухомість для фізичних осіб з 2009 року.

Уведення податку передбачене прогнозом показників зведеного бюджету України по основних видах доходів, витрат і фінансування на 2008-2010 роки, затвердженим постановою Кабміну 25 вересня 2006 року.

У прогнозі зазначено, що податок на нерухомість вводиться "з метою детінізації доходів населення і зміцнення власної ресурсної бази місцевих бюджетів".

Уведення податку лише у 2009 році Кабмін пояснював необхідністю "проведення заходів щодо інвентаризації майна і створенню єдиного реєстру нерухомості громадян, аналізу платоспроможності населення і розрахунку оптимальної ставки такого податку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування