Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не хоче бути в принизливому положенні

Вівторок, 23 січня 2007, 12:46

Україна може ініціювати вступ до Європейського Союзу тільки після досягнення європейських стандартів розвитку економіки.

Про це заявив прем`єр Віктор Янукович у вівторок журналістам, коментуючи рішення Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу про те, що нова посилена угода Україна-ЄС не міститиме положення про перспективу членства країни в ЄС.

"Це природно, тому що Україна не готова до вступу. Україні потрібно вирішити багато внутрішніх питань – підвищити рівень економіки і рівень життя людей, гармонізувати законодавство з європейським і так далі", - сказав Янукович.

Прем`єр-міністр вважає, що нова угода Україна-ЄС повинна бути конкретнішою і надавати можливість наблизити стандарти економіки України до стандартів європейської економіки.

"І це головне. Коли ми досягнемо такого рівня – тоді можна подавати заявку на вступ. Ми це побачимо і відчуємо. Ми не хочемо бути, умовно кажучи, в такому принизливому положенні, як то кажуть, бідних родичів. Ми повинні будувати таку державу, яку б просили і запрошували скрізь", - підкреслив він.

Янукович ще раз підтвердив прагнення уряду впроваджувати європейські стандарти.

"Те, що ми прагнемо до європейських стандартів, будувати сильну демократичну країну – це політична воля українського народу. Але якою буде подальша доля країни – покаже життя, з ким ми об`єднуватимемося. Головне – щоб наші прагнення йшли на користь державі і українському народу", - зазначив він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...