Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна все одно бачить маяк у Європі

Вівторок, 23 січня 2007, 14:48

Рішення Єврокомісії про надання мандату на переговори з Україною щодо посиленої угоди, яка не міститиме позицій щодо подальшого вступу країни в ЄС не змінює європейських прагнень держави.

Про це у вівторок заявив заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий.

"Що стосується чіткої європерспективи членства. Сталося те, що прогнозувалося. Я думаю, що до цього треба відноситись серйозно. Це реальність. Головні причини такого рішення не в Україні, а в тих процесах, які відбуваються на теренах Європейського союзу", - зазначив Чалий.

"Єврокомісія не сказала так, але й не сказала ні. Тобто європейська перспектива в Україні залишається як зовнішньополітичний вимір. Альтернативи європейській інтеграції немає. Просто нам треба шукати інші форми європейської інтеграції на найближчі 5-10 років", - пояснив він.

Чалий наголосив, що потрібно сконцентруватися на проблемах внутрішніх трансформацій. "Але темпи цих трансформацій залежатимуть від якості наших відносин", - додав він.

"Маяк залишається, і ми знаємо свою ціль – це європейська трансформація українського суспільства", - наголосив заступник глави секретаріату президента і додав, що рішенням ЄС дано сигнал на поступову інтеграцію України у спільний ринок ЄС.

Чалий також позитивно оцінив прийняття мандату, бо "це дає можливість якомога швидше розпочати переговорний процес".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування