Європа не спускатиме очей зі справи Гонгадзе

Вівторок, 23 січня 2007, 15:12

Парламентська асамблея Ради Європи звертає увагу українського уряду на необхідність подальшого прогресу у розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе та забезпечення умов для незалежного судочинства.

Відповідний пункт міститься у проекті резолюції ПАРЄ "Про небезпеку для життя та свободи висловлювання журналістів", яка має бути ухвалена у четвер.

Метою резолюції є створення при Раді Європи спеціального комітету, який би слідкував за дотриманням прав журналістів та фактами тиску на журналістів у країнах-членах Ради Європи.

Під час зустрічі із вдовою Мирославою Гонгадзе президент ПАРЄ Рене ван дер Лінден заявив, що "Рада Європи продовжуватиме уважно стежити за розслідуванням справи Гонгадзе".

У свою чергу Мирослава наголосила на відсутності прогресу у розслідуванні справи Гонгадзе у частині замовників злочину.

Також вона відзначила складнощі у роботі суду та відсутність будь-яких кроків прокуратури у розслідуванні причин зволікання з розслідуванням та фактичного покривання злочину у період 2000 – 2004 років.

Мирослава Гонгадзе із президентом ПАРЄ Рене ван дер Лінденом

Під час зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хамарбергом, яка відбулась у понеділок, представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко наголосила на необхідності забезпечити умови для правосуддя і важливості винесення вироку виконавцям злочину.

У вівторок мають відбутися зустрічі Гонгадзе і Теличенко з генеральним секретарем Ради Європи Тері Девісом, представником Національної спілки журналістів Великобританії Саймоном Піраі.

Також заплановані зустрічі з головою моніторингового комітету Ради Європи по Україні Ханою Северинсен та репортером Ради Європи у справі Гонгадзе Сабіною Лойтойзер-Шнеренбергер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...