Ахметова хотіли викликати в суд, щоб почути його думку про банду бойовиків

Вівторок, 23 січня 2007, 17:05

Суд Донецька, який розглядає справу про вибух на стадіоні "Шахтар", відмовився викликати свідком депутата Рината Ахметова.

Тим самим суд відхилив клопотання підсудного В'ячеслава Синенка викликати на засідання свідків Дехтярьова, Ліничева, Сердюка, а також Рината Ахметова як важливих, на його думку, свідків.

За словами підсудного, свідчення Дехтярьова і Ліничева важливі, як співробітників правоохоронних органів, що брали участь в огляді місця вибуху безпосередньо після того, як він відбувся.

Що стосується Ахметова, то Синенко заявив: "До Ахметова в мене два питання. По першому питанню – чи підтверджує він факт сказаного ним через Рубана Георгія, до якого я звертався після свого поранення".

"Я вважав, що це помста мені за затримку Рухманова. Ринат Леонідович передав мені через Рубана, що він не має до мене претензій і, підкреслюю, словами Рубана – "це зробили менти, і діють вони по інерції". Це дослівно", - сказав підсудний.

"Друге питання – це не я видумав, не я придумав, - висновки вельмишановного слідчого пана Серебрякова. Я хотів би почути, як Ринат Леонідович оцінить таку заяву, а може, і покарає його за такі речі. Я дослівно цитую з моєї справи 49-1733: "У березні 90-го року силами УБОЗ і бойовиків Рината Ахметова почалася ліквідація угруповання Кушніра. Головна маса бойовиків Кушніра була убита, а сам він, поранений, потрапив у в'язницю", - заявив Синенко.

"Не знаю, як він (Ахметов) відреагує на це. Це що? Це ж гірше 37-го року! Сталінщина або що це? Злочини Вишинського, Ягоди, Єжова разом з Берією тьмяніють перед цими речами", - додав він.

На прохання головуючого в суді Миколи Осояна до сторін процесу висловити свою думку щодо клопотання Синенка про виклик названих осіб державний обвинувач заявив, що не вважає за необхідне його задовольняти, оскільки воно "не обґрунтоване".

Адвокат підсудного, навпаки, клопотання свого підзахисного підтримав.

Суд, порадившись на місці, вирішив відхилити клопотання підсудного Синенка про виклик названих свідків.

Зокрема, щодо бажання підсудного з'ясувати думку Ахметова у справі, суддя Осоян заявив: "Думка Ахметова до цієї частини справи не відноситься".

У відповідь на це підсудний знову заявив, що його справу фальсифіковано, і що сторінки в ній підмінені.

"Я бачу, що це судове засідання – це "троєкуровський суд", який наш класик Олександр Сергійович Пушкін відобразив у своєму Дубровському", - сказав Синенко.

Суд оголосив перерву в слуханні справи до 11-00 5 лютого і попросив сторони процесу підготуватися до судових дебатів.

"Остров"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування