Азаров назвав чорний список підприємств

Вівторок, 23 січня 2007, 17:11

Перший віце-прем`єр-міністр Микола Азаров відзначив неякісну роботу Державної податкової служби з виявлення фактів явного зменшення об`єкта оподаткування податком на прибуток.

У вівторок в ході розширеного засідання колегії Державної податкової адміністрації України Азаров сказав: "Схеми ті ж, що й п`ять років тому".

Серед підприємств, які задекларували значні суми збитків або валових витрат, Азаров назвав: ДП "Енергоринок" (Київ) – 0,5 млрд. грн. збитку, ТОВ "Астеліт" (Київ) – 0,88 млрд. грн., "Донецькобленерго", "Реагент", "Троффі" (обидва - Одеса) і деякі підприємства Харківської області.

Азаров дав вказівку вжити заходів щодо цих підприємств і відзвітувати про виконану роботу на наступній колегії. "Державі такі підприємства не потрібні", - сказав перший віце-прем`єр.

Як відомо, податок на прибуток підприємств є одним із основних бюджетоутворюючих податків.

Так, за даними Мінфіну, у 2006 році Державна податкова адміністрація України забезпечила надходження до загального фонду державного бюджету в сумі 56,9 млрд. грн., що більше плану на 0,4 млрд. грн., або становить 100,6% плану.

При цьому надходження до бюджету з податку на прибуток підприємств становили 25,4 млрд. грн.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування