Росія вчепилась в українські маяки "мертвою хваткою"

Вівторок, 23 січня 2007, 17:11

Чорноморський флот не допустив українських судових виконавців на радіонавігаційну станцію в Генічеську.

Про це у вівторок повідомляє "Інтерфакс".

За даними служби інформації і суспільних зв'язків ЧФ, головний судовиконавець Херсонської області Ігор Манікін прибув у вівторок на станцію радіонавігаційної системи "МАРС-75" гідрографічної служби Чорноморського флоту в Генічеську з метою примусового вилучення цього об'єкта з ведення ЧФ РФ.

У якості підстави для своїх дій представник виконавчої служби пред'явив рішення Господарського суду Херсонської області.

У відповідь на це начальник юридичної служби флоту Іван Зровка роз'яснив, що "дані виконавчі дії суперечать базовим угодам по Чорноморському флоту й не можуть бути здійснені".

На підставі того, що відповідно до міждержавних російсько-українських угод 1997 року майнові питання вирішуються тільки в рамках двосторонньої комісії, судовим виконавцям було відмовлено в прийомі розпорядження про примусове вилучення станції "МАРС-75" і допуску на територію військового об'єкта.

Як відомо, за згодою про перебування російського ЧФ на території України, підписаному наприкінці травня 1997 року, у місячний термін мали розробити додаткову угоду щодо засобів навігаційно-гідрографічного забезпечення, однак до сьогодні її немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування