Балога вірить, що Морозу не потрібні внутрішні голоси

Вівторок, 23 січня 2007, 17:16

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає, що спікер Олександр Мороз намагається розмити свою відповідальність за порушення Конституції у зв’язку із ситуацією, що склалася навколо закону про Кабмін.

Так Балога прокоментував останні заяви Мороза та голови Комітету з питань держбудівництва Віктора Тихонова, повідомляє прес-служба президента.

"Дотримання чітких норм Конституції щодо прийняття закону про Кабмін на сьогодні повністю залежить від голови Верховної Ради Олександра Олександровича Мороза", - зазначив Балога.

За його словами, Мороз, даючи доручення цьому Комітету внести пропозиції щодо оприлюднення заветованого президентом закону, намагається розмити свою відповідальність за порушення Конституції в разі підписання закону без повторного розгляду парламентом.

"Основний Закон недвозначно регламентує відповідні процедури. Ніякі додаткові рішення, ухвали, рекомендації, поради, нашіптування, "внутрішні голоси" тут не потрібні", - наголосив Балога.

"Ще раз наголошу: повернутий закон із пропозиціями глави держави – це нова редакція, за яку слід голосувати у сесійній залі", – заявив голова секретаріату.

"Доручення комітету Тихонова – це спроба підміни чітких норм закону рекомендаціями, які не мають жодної юридичної сили", – пояснив він.

При цьому він повідомив, що Комітет із державного будівництва не засідав, а його члени погоджували текст вчорашньої заяви Тихонова (не пропозицій) у телефонному режимі.

"Я усвідомлюю всю складність позиції, в якій зараз знаходиться голова Верховної Ради. Водночас розумію й те, що Мороз має слідувати за Конституцією, несучи всю повноту відповідальності за свої вчинки. Історія не забуде свідомих помилок", – підкреслив Балога.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News