Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Раді рекомендують відмовитись від проекту Герман

Вівторок, 23 січня 2007, 18:26

Громадська рада з питань свободи слова пропонує Комітету з питань свободи слова та інформації відхилити пропозицію депутата від Партії регіонів Ганни Герман зобов’язати ЗМІ друкувати виступи лідерів країни.

Про це йдеться у рекомендації ради щодо законопроекту щодо забезпечення неупередженого ставлення ЗМІ до свободи політичних дебатів, підписаній її секретарем Тарасом Шевченком.

В резолюції зазначається, що рада "стурбована намаганням встановити обов’язок всіх ЗМІ транслювати та друкувати виступи вищих посадових осіб держави".

"Вважаємо такі положення неприйнятним втручанням у творчу діяльність засобів масової інформації", - йдеться в рекомендації

В документі зазначається, що "особа може отримати доступ до засобу масової інформації, якщо її права були порушені у повідомленні ЗМІ".

"Однак право з власної ініціативи розпоряджатися площею газет та ефіром телерадіокомпанії є нічим іншим як намаганням забезпечити собі безкоштовний піар прикриваючись інтересами суспільства", - наголошує громадська рада.

Громадська рада з питань свободи слова та інформації є дорадчим органом при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...