Януковичу передали сподівання Ющенка бути почутим

Середа, 24 січня 2007, 10:54

У разі підписання головою Верховної Ради та оприлюднення закону "Про Кабінет міністрів" президент зробить подання до Конституційного Суду щодо визнання закону нелегітимним.

Про це, виходячи із засідання уряду в середу, заявив заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк.

"Президент в разі підписання і оприлюднення цього закону ви розумієте, що вихід ситуації може бути один: президент буде змушений зробити конституційне подання до КС в частині визнання закону "Про Кабінет міністрів" нелегітимним в цілому", - заявив Яценюк.

Представник секретаріату висловив сподівання, що пропозиції президента розглянуть в парламенті.

Водночас він констатував, що це не найкращий шлях для досягнення політичного компромісу і президент сподівається, що ті звернення, які він "в першу чергу, адресував до голови Верховної Ради в частині виконання конституційної і регламентної норми щодо переголосування цього закону будуть почуті і це буде першим кроком до започаткування стабільності в державі".

При цьому Яценюк назвав наявність технічної помилки в надісланій вдруге редакції закону, "чудовим конституційним шансом переголосувати президентські пропозиції і видається, що було б доцільним їх прийняти в цілому".

При цьому Яценюк наголосив, що розгляд пропозицій президента і прийняття їх Верховною Радою є єдиним шляхом виходу зі складної ситуації, адже "жодній зі сторін не потрібен неконституційний закон, в легітимності якого сумнівається будь-хто".

На питання, чи відомо йому, що людину, яка припустилася технічної помилки, найближчим часом планують звільнити, Яценюк сказав, що це справа Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування