Ющенко не наполягатиме на звільненні Рудьковского. Поки

Середа, 24 січня 2007, 11:45

Президент не наполягатиме на звільненні міністра транспорту та зв’язку Миколи Рудьковського до завершення внутрішнього розслідування, початого урядом.

Про це повідомив перший заступник голови секретаріату президента Арсеній Яценюк, відповідаючи на питання журналістів в середу.

"Позиція глави держави полягає в наступному: повинно бути проведене чітке службове розслідування", - повідомив Яценюк.

За його словами, питання щодо імовірного звільнення Рудьковсього є прерогативою, в першу чергу, коаліції та парламенту.

Однак, "якщо там будуть встановлені факти протиправної діяльності Рудьковського, то чинне законодавство України, в тому числі й закон про державну службу, чітко врегламеновує межі відповідальності того чи іншого державного чиновника".

Яценюк додав, що в ситуації з приїздом до України туркменських опозиціонерів "немає значення, хто це був".

"Більше того, якщо це опозиціонери, то українська сторона, відповідно до норм міжнародного права, з великим задоволенням мала б провести відповідні переговори, в першу чергу, з країнами перебування цих людей, наприклад з Європейським Союзом, і було б вирішено питання щодо в’їзду даних осіб у встановленому законом порядку", - зазначив він.

"А не "під ковром", з нічними телефонними переговорами, коли не зрозуміло, хто тиснув кнопки, хто водив руку і хто взагалі приймав рішення для того, щоб цих людей завозити сюди і, власне кажучи, провокувати цим певний міжнародний скандал", - додав Яценюк.

Водночас, Яценюк закликав не політизувати занадто це питання, зазначивши, що воно знаходиться "виключно в правовому регулюванні закону України про державну службу та низки правових актів щодо здійснення зовнішньополітичної діяльності України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...