Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький мав підвищити тарифи лише в 1,7 разів

Середа, 24 січня 2007, 12:27

Робоча група київської міської ради з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги вважає обґрунтованим їх підвищення максимум в 1,7 рази замість в 3,4 рази.

Про це журналістам повідомив голова групи, депутат Київради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Клюс.

"Наша комісія рекомендує Київміськадміністрації підняти тарифи для населення не більш ніж в 1,7 раз", - сказав Клюс.

З його слів, група готова надати Київраді звіт про свою роботу на сесії 25 січня.

Клюс також заявив, що група за підсумками своєї роботи підготувала проект рішення Київради, у якому пропонує скасувати підвищення тарифів із грудня 2006 року в 3,4 разу.

Зокрема, група впевнена, що, крім необґрунтованого підвищення тарифів на холодну воду й водовідведення, необґрунтованою є й квартплата.

Зі слів члена комісії, депутата Київради від фракції Блоку Віталія Кличка Володимира Бондаренка, квартплата мала підвищитись на 0,2 гривні з 0,54 гривні до 0,74 за кв. м. у середньому по місту.

Депутат також підкреслив, що Київміськадміністрація не зробила окрему калькуляцію на кожну послугу, вартість якої входить до квартплати.

З його слів, таких послуг близько 20.

Він також зазначив, що, підвищуючи квартплату, адміністрація мала врахувати особливості кожного окремого будинку, а не підвищувати її механічно для всіх.

Бондаренко додав, що кияни переплачують за опалення із введенням підвищених тарифів, а також з урахуванням того, що середньодобова температура повітря становить +5 градусів.

На його думку, кияни повинні вимагати перерахунку оплати за опалення у зв'язку з теплою погодою.

Клюс повідомив, що підгрупа, яка працює з енергопостачальною компанією "Київенерго", вивчаючи тарифи на гарячу воду й теплопостачання, ще не підготувала свої висновки.

При цьому Клюс упевнений, що члени підгрупи, які представляють більшість, хочуть припинити перевірку й скласти акт про те, що ці тарифи підвищені обґрунтовано.

"Вони напишуть акт і закриють перевірку", - сказав Клюс, підкресливши, що члени комісії від опозиції наполягають на продовженні перевірки.

Він повідомив, що підгрупа зазнає труднощів при роботі з "Київенерго", оскільки компанія не забезпечує її необхідними матеріалами.

Крім економічних висновків групи, Клюс зробив ще й юридичні висновки про те, що підвищені тарифи не вступили в дію, оскільки не були зареєстровані в органах юстиції

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування