Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туркменський "приятель" Рудьковського звинуватив Україну у довгому носі

Середа, 24 січня 2007, 12:57

Скандал щодо участі міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського у приїзді до України туркменських опозиціонерів пов'язаний з внутрішніми суперечками українських партій.

Таку думку в інтерв'ю Бі-Бі-Сі висловив один із учасників скандалу, екс-віце-прем'єр Туркменії Худойберди Ортикович Оразов, який серед інших приїздив в Україну у грудні 2006 року.

Він зазначив, що Рудьковський – "наш приятель, наш знайомий, у нас нормальні, товариські відносини".

На питання, що деякі українські ЗМІ пов'язували візит туркменських опозиціонерів з бізнес-інтересами Рудьковського в енергетичній сфері, Оразов відповів: "Уявіть, ті, у кого є якийсь інтерес в цьому бізнесі, чи будуть вони зв'язуватись з опозицією?".

За словами Оразова, візит до України був дуже плідним: "Ми зустрічалися з людьми з нижчих ешелонів влади, з пресою, нам не потрібні були високопосадовці".

При цьому екс-віце-прем'єр зазначив: "Уявіть, люди з європейськими паспортами приїхали в Україну і залишили її. Кому яка справа - хто, як, чому. Це що таке - ми повертаємось у Середньовіччя!".

Оразов наголосив, що зі своїм паспортом може їздити в усі держави світу, окрім Туркменістану.

"І жодна країна, в тому числі і Україна, яка підписала Женевський договір, не має права нам відмовити при перетині кордону, якщо ми не порушуємо її законів. І що ж незаконного ми зробили?", - запитав опозиціонер.

"І навіть якщо, як я чув, Рудьковський когось попросив щось прискорити, що в цьому незаконного, злочинного?", - додав він.

Екс-віце-прем'єр зазначив, що "зараз кажуть, що через це зіпсувались економічні відносини України з Туркменістаном". "А тепер виникає питання - а вони взагалі були?", - додав він.

Коментуючи події, що розгортаються довкола Рудьковського, Оразов зазначив: "Якщо у них є якісь внутрішні проблеми, то вони, партії чи представники партій, їх повинні розв'язувати між собою. І не втягувати в це людей, які борються зі страшною диктатурою. Нам і без них тяжко".

"Україна, навпаки, повинна запрошувати таких людей, як ми, якщо вона хоче стати демократичним центром СНД", - переконаний представник туркменської опозиції.

Як відомо, у вівторок президент Віктор Ющенко запропонував прем'єру Віктору Януковичу звільнити міністра транспорту Рудьковського, якого звинувачують у втручанні у візовий процес у зв'язку з приїздом до України у грудні туркменських опозиціонерів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування