Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МОРОЗ ПРИДУМАВ, ЯК ВИМАНИТИ В ЮЩЕНКА ЗАКОН ЗА ОБІЦЯНКУ

Середа, 24 січня 2007, 13:07

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує президенту спочатку підписати закон про Кабмін, а потім внести свої пропозиції, які Рада обов’язково розгляне.

Таку думку він висловив на прес-конференції у середу в Одесі, повідомляє прес-служба парламенту.

Мороз переконаний, що закон про Кабінет міністрів України повинен бути підписаний і офіційно опублікований президентом.

Спікер повідомив, що у вівторок він обговорив з президентом ситуацію, що склалася із введенням в дію закону про Кабінет Міністрів.

За словами Мороза, він "ще раз запропонував президенту стати над ситуацією і не брати участі у дискусіях щодо цього закону", який прийнятий відповідно до Конституції.

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що Віктор Ющенко в середу додатково проконсультується з юристами щодо ситуації навколо закону про Кабінет Міністрів.

На думку керівника парламенту, після набуття зазначеним законом чинності Ющенко може внести до нього зміни у тій частині, яка піддається сумніву з боку президента.

Мороз завірив, що Верховна Рада невідкладно розгляне відповідні пропозиції президента і, не виключено, врахує їх.

Разом з тим, відповідаючи на запитання журналістів, Мороз зазначив, що у разі непідписання цього закону президентом він буде офіційно опублікований Головою Верховної Ради відповідно до вимог Конституції.

"Це імператив, який міститься в Основному законі", - наголосив Мороз.

Під час виступу Мороз також заявив, що політична реформа буде доведена до кінця попри всі спротиви.

За його словами, паралельно парламент планує ухвалити низку законів щодо реформування бюджетної, фінансової, адміністративно-територіальної основи місцевого самоврядування.

"Політреформа не має альтернативи. Іншого шляху, я переконаний, для України не існує", - наголосив спікер.

Він зазначив, що завершення політичної реформи дозволить "зробити громадянина відповідальним за формування влади".

Мороз наголосив, що підтвердженням ефективності політреформи є взаємовідповідальна робота парламенту і уряду та ухвалення переважної більшості законів конституційною більшістю.

"У владі є і буде стабільність. Цей парламент, коаліція і уряд стабільно працюватимуть весь відведений їм законодавством термін", - наголосив Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування