Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко забрав у Тарасюка заступників через закони

Середа, 24 січня 2007, 13:50

Президент Віктор Ющенко підписав указ про питання Держуправління справами.

Відповідний указ, підписаний Ющенком у вівторок, оприлюднила прес-служба президента.

Цим указом змінена кількість заступників керівника державного управління справами з семи до чотирьох, "у тому числі одного першого заступника, яких призначає на посади та звільняє з посад президент за поданням керівника ДУС".

В документі також зазначається, що ДУС є "допоміжним органом, створеним президентом".

Метою є матеріально-технічне, соціально-побутове забезпечення діяльності президента, РНБО, секретаріату президента та інших допоміжних органів, створених президентом.

Також в указі зазначається, що матеріально-технічне, соціально-побутове, транспортне та інше забезпечення діяльності парламенту, уряду й інших органів здійснюється ДУС "в межах наданих йому бюджетних призначень, передбачених законом про держбюджет на такі цілі".

"В іншому випадку забезпечення діяльності зазначених органів здійснюється підприємствами, установами, організаціями, що перебувають в управлінні Держуправління справами, в установленому порядку на договірних засадах", - зазначається в документі.

Також указом Ющенко зобов’язав ДУС вирішити питання "щодо створення Всеукраїнського центру радіохірургії у складі клінічної лікарні "Феофанія".

Також має бути уточнено перелік установ, медичне та санаторно-курортне обслуговування працівників яких забезпечується Державним управлінням справами.

Як пояснив Керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк, цей указ (Питання Державного управління справами) було підписано у зв’язку із змінами законодавства України протягом останнього часу.

Тарасюк навів приклад, що раніше Держуправління справами опікувалось питанням пільг у санаторно-курортному забезпеченні всіх гілок влади.

У зв’язку з тим, що частина державних санаторіїв підпорядкована Верховній Раді, то потрібно було внести корективи.

Тарасюк також повідомив, що у відповідність приведено і питання забезпечення фінансування перельотів вищих посадових осіб держави.

Він також зазначив, що такий указ було підписано в рамках реформування Державного управління справами.

Наступним кроком, за його словами, буде передача в управління Кабінету Міністрів тих установ, які не використовуються для забезпечення діяльності президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування