Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького не вірять, що видумали нереальні тарифи

Середа, 24 січня 2007, 13:53

Київська міська держадміністрація вважає необ'єктивним висновок робочої групи Київської міськради з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги про обґрунтованість їх підвищення в 1,7 разу замість 3,4.

Про це заявив журналістам у середу перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Це повністю не відповідає дійсності... це висновок однієї з зацікавлених сторін, об'єктивного висновку немає", - сказав Голубченко.

За його словами, він як голова робочої групи пропонував співголові, депутату Київради від фракції БЮТ Олександру Клюсу продовжити роботу групи, оскільки вона не готова зробити повні висновки про тарифи.

"Ми домовилися, і пан Борисенко (член групи), й пан Клюс погодились, що ми продовжуємо роботу й у нас немає ще підсумків", - сказав Голубченко, дивуючись, чому частина членів робочої групи не дотрималась домовленостей.

"Можна було б проголосувати (за затвердження висновків групи), і я вас запевняю, що сьогодні був би акт, підписаний більшістю (членів групи), у якому були б висновки на користь адміністрації, але я на це не пішов", - заявив заступник голови.

При цьому Голубченко запевнив, що КМДА обґрунтовано і юридично коректно розрахувала тариф на холодну воду й водовідведення, а також визначила квартплату, керуючись чинним законодавством і постановою Кабміну.

Також він вкотре підкреслив, що тарифи, встановлені місцевими органами самоврядування, не підлягають реєстрації в Мін'юсті, тому що відповідні документи підписані київським мером на виконання рішення Київради і не є розпорядженням КМДА.

За словами першого заступника голови КМДА, це визнало і Міністерство юстиції.

Голубченко також заявив, що незгодні з цим мають право звертатись до суду.

За його словами, на сьогодні в судах розглядаються 15 позовів щодо підвищення тарифів, і по жодному з них немає позитивного рішення на користь позивачів.

Українські новини, Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування