Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через квоти Януковича зерно гниє на елеваторах

Середа, 24 січня 2007, 14:28

Сотні тонн українського зерна гниє на елеваторах у портах - зернотрейдери звинувачують у цьому ініціаторів запровадження квот та ліцензій.

Вони закликають Мінагрополітики терміново збільшити експортні квоти на продовольчу пшеницю і скасувати обмеження на вивезення ячменю й кукурудзи.

За їх словами, запровадження квот і ліцензій уже завдало зернотрейдерам збитків на сто мільйонів доларів.

Іще стільки ж, за оцінками експертів, вони втратять через псування зерна на елеваторах у портах, які вщерть заповнені в очікуванні кораблів.

Поки в МінАПК розмірковуватимуть - чи давати добро, може загинути ще до півмільйона тонн ячменю і пшениці, підрахували зерновики.

Чималих збитків обмеження завдали і селянам. За оцінками фахівців Асоціації фермерів і землевласників, хлібороби втратили до трьох мільярдів гривень.

Багато дрібних землеробів на межі розорення. А ті, хто ще тримається, тепер не знають – чи доцільно їм засівати поля.

"Яким буде баланс, якою буде ціна - сьогодні ніхто не знає. Це стримує розвиток інфраструктури, інвестиції від виробника до експортера – по всьому маркетинговому ланцюгу", - заявив голова Асоціації фермерів і землевласників України Іван Томич.

Українська зернова асоціація закликає уряд терміново розглянути скасування квот на експорт ячменю і кукурудзи та збільшення квот на продаж пшениці.

ICTV

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування