Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович радить піти проти законів?

Середа, 24 січня 2007, 15:19

Позиція Міністра юстиції Олександра Лавриновича щодо відсутності перепон для оприлюднення закону про Кабмін суперечить чинному законодавству України.

Про це заявила керівник юридичного управління "Нашої України" Світлана Кустова.

Вона нагадала, що Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області постановив ухвалу, якою заборонив оприлюднювати цей закон.

"Таким чином, на сьогоднішній день ні "Голос України", ні "Урядовий кур’єр" не мають права оприлюднювати Закон", – підкреслила Кустова, слова якої наводить прес-служба НСНУ.

Вона наголосила, що відповідно до положень Кримінального кодексу, умисне невиконання службовою особою ухвали, карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також невиконання ухвали карається позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

"За таких умов, оприлюднення закону про Кабмін є незаконним, а позиція Міністра юстиції з цього питання, скоріш за все, обумовлена не юридичними, а політичними чинниками", – підсумувала Кустова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування