Трудяг-українців повинні "здавати" російські підприємці

Середа, 24 січня 2007, 18:38

Громадяни України, які приїжджають на роботу в Росію, як і інші іноземці, будуть ставати на міграційний облік, як це вимагають поправки до законодавства, які набрали чинності в РФ у середині січня.

Про це в середу заявив прес-секретар Федеральної міграційної служби Костянтин Полторанін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для громадян України, як і інших іноземців, що приїжджають на роботу в Росію, скасовується поняття реєстрація і вводиться поняття міграційний облік, за який тепер відповідає приймаюча сторона - фізична чи юридична особа", - пояснив він.

Прес-секретар ФМС відзначив, що угода, за якою громадяни України могли знаходитися в Росії без реєстрації до 90 днів, фактично втрачає силу.

"Поняття реєстрація більше немає, правила міграційного обліку значно спростилися і носять повідомний характер", - сказав він.

"Тепер приймаюча сторона - фізична або юридична особа повинна в триденний термін повідомити органи ФМС про перебування іноземного громадянина", - додав Полторанін.

За його словами, у виняткових випадках повідомлення для постановки на міграційний облік може направити і сам іноземний громадянин, у тому числі навіть з поштового відділення.

"Але це у виняткових випадках. Відповідальність за постановку на міграційний облік лягає на приймаючу сторону", - сказав прес-секретар ФМС.

За новими правилами, основне покарання за порушення міграційного законодавства буде лягати не на мігрантів, а на підприємства.

Для підприємців, що зловживають працею нелегальних мігрантів, передбачена система істотних штрафів, аж до припинення роботи підприємства.

За даними ФМС, на 2005 рік у Росії було більше 10 млн. трудових мігрантів, при цьому тільки 1 млн. 150 тис. іноземних громадян трудилися в Росії на легальній основі.

Раніше у ФМС заявили, що роз'яснення змін у російському міграційному законодавстві були спрямовані всім зацікавленим сторонам, у тому числі Україні.

За оцінкою ФМС, скасування такого поняття як реєстрація і введення поняття міграційний облік спрямовано на цивілізоване регулювання потоків міграції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News